Ραδιοφωνική εκπομπή ΕΡΤ3 «Τα παιδιά είναι εν τάξει»

Τριτώνει φέτος το καλό, με την τρίτη σεζόν της ραδιοφωνικής εκπομπής «Τα παιδιά είναι εν τάξει» που θα μεταδίδει κάθε Κυριακή πρωί το ραδιόφωνο της ΕΡΤ3.

Πρόκειται για μία ωριαία «ζωντανή» εκπομπή στην οποία μαθητές συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικό παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα που έχουν επεξεργαστεί στο σχολείο τους στα πλαίσια των projectsή άλλων προγραμμάτων δραστηριοτήτων που επιλέγουν να υλοποιήσουν τα σχολεία μας στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Στη διάρκεια της εκπομπής δεν παρεμβαίνει ούτε δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 ούτε κανείς εκπαιδευτικός. Είναι, δηλαδή, μία εκπομπή που σχεδιάζουν, επιμελούνται και παρουσιάζουν αποκλειστικά οι μαθητές.

Οι εκπομπές αυτές έχουν τρεις βασικούς στόχους:

1ον να αποδείξουν ότι στο ελληνικό σχολείο γίνονται πολύ σημαντικά πράγματα.

2ον να δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές να δουλέψουν από κοινού, μοιράζοντας ρόλους και ευθύνες, ώστε να επιτύχουν ένα άρτιο και ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

3ον να φέρουν τους έφηβους της χώρας μας κοντά σε ένα δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα ώστε να αποκτήσουν ιδίαν άποψη για το πώς λειτουργεί, για το τι σημαίνει δημοσιογραφική δεοντολογία και το πώς η ραδιοτηλεόραση μπορεί να υπηρετήσει τους πολίτες και την κοινωνία προσφέροντας επιμόρφωση, αντικειμενική ενημέρωση και ποιοτική ψυχαγωγία.      

Δήλωση συμμετοχής:

Ο αριθμός εκπομπών είναι περιορισμένος. Καλούνται λοιπόν τα σχολεία που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, όπως επικοινωνήσουν το ταχύτερο δυνατόν με τον σταθμό μας ώστε να κλείσουν ημερομηνία.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσθετες πληροφορίες