Οδική ασφάλεια

Η χώρα μας, δυστυχώς, κατέχει την πρώτη θέση στα τροχαία ατυχήματα, σε σχέση με τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν.

20.000 ελληνόπουλα νοσηλεύονται κάθε χρόνο εξαιτίας κάποιου ατυχήματος.

Για να μάθουμε να κυκλοφορούμε με ασφάλεια, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το θέμα αυτό και να ευαισθητοποιήσουμε τους συμμαθητές μας και το περιβάλλον μας.

Πήραμε στοιχεία από την Τροχαία Καβάλας για τα ατυχήματα που συνέβησαν στην περιοχή μας το 2011 και για τα αίτια που τα προκάλεσαν, ερευνήσαμε στο διαδίκτυο τα αίτια πρόκλησης ατυχημάτων, τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης τους.

Παίξαμε παιχνίδια στο διαδίκτυο, για να συνειδητοποιήσουμε τους κινδύνους, για να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα σήματα της Τροχαίας και να σεβόμαστε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Διαπιστώσαμε ότι κάποια στοιχεία του χαρακτήρα μας μπορούν εν δυνάμει να προκαλέσουν ατυχήματα.

Ασχοληθήκαμε με τα επαγγέλματα που εμπλέκονται στην πρόληψη και την αντιμετώπιση ατυχημάτων: Επαγγελματίας οδηγός, Τροχονόμος, Δημοτικός αστυνομικός, Σχολικός τροχονόμος, Πυροσβέστης, ΕΚΑΒ: γιατρός, νοσοκόμος, οδηγός ασθενοφόρου, τραυματιοφορέας κλπ.

Ήρθαμε σε επαφή με επαγγελματίες που συμβάλλουν στην οδική ασφάλεια και γνωρίσαμε το έργο τους. Πήραμε πληροφορίες σχετικά με τα προσόντα που χρειάζονται, τυπικά και ουσιαστικά, για να ασχοληθεί κάποιος με τα επαγγέλματα αυτά.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσθετες πληροφορίες