Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών του σχολείου μας  στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 και από ώρα 8.00 έως και 15.00. Τα παιδιά είδαν αξιοθέατατα και μουσεία, περιηγήθηκαν σε μέρη της συμπρωτεύουσας και έμαθαν πολλά πράγματα για την ιστορία της. 

Συγκεκριμένα οι μαθητές της Γ' τάξης επισκέφτηκαν την περιοχή των Κάστρων όπου ξεναγήθηκαν και πήραν πληροφορίες για την Άνω Πόλη. Γοητεύτηκαν από την ομορφιά της περιοχής, έκαναν ερωτήσεις για την ιστορία της και περπάτησαν σε παραδοσιακά σοκάκια. Ακολούθησε επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, όπου και πάλι ξαναγήθηκαν και άκουσαν πολύ σημαντικά πράγματα για τον πολιούχο άγιο της πόλης.

Οι μαθητές της Β΄ τάξης επισκέφτηκαν το Πλανητάριο όπου είδαν τεχνολογικά επιτεύγματα, παρακολούθησαν ταινίες επιστημονικού περιεχομένου και εντρύφησαν στις θετικές επιστήμες. 

Η Α'  τάξη επισκέφτηκε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Το μουσείο στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης. Τα εκθέματά του που έχουν συγκεντρωθεί μετά από προσπάθεια 40 ετών, ξεπερνούν τα 200 διαφορετικά είδη ζώων και φυτών. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν λεπτομερώς από φοιτητές του πανεπιστημιακού τμήματος και να ακούσουν στοιχεία που αφορούν στη χλωρίδα και ιδιαίτερα στην πανίδα του ελλαδικού χώρου. Οι συνεχείς ερωτήσεις των μικρών μας μαθητών απέδειξαν ότι βρήκαν την επίσκεψη άκρως ενδιαφέρουσα και ότι αποκόμισαν πολύ χρήσιμες πληροφορίες για το ελληνικό οικοσύστημα. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε όλους τους υπεύθυνους του μουσείου, καθώς και στους φοιτητές/ξεναγούς που αξιοποιούν στο έπακρο τις εκεί εγκαταστάσεις. Φεύγοντας, μαθητές μας αποτύπωσαν τις εμπειρίες τους στο ημερολόγιο/λεύκωμα του μουσείου. 

Στη συνέχεια ακολούθησε μια επίσκεψη σε πολυκατάστημα για να πάρουν οι μαθητές κάτι για φάνε και η επιστροφή στο χώρο του σχολείου από όπου αποχώρησαν. 
 
Η όλη εκδρομή ήταν μια όμορφη διδακτική εμπειρία και, ταυτόχρονα, μια ωραία απόδραση από τις καθημερινές δραστηριότητες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσθετες πληροφορίες