Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2014

 

Εκδηλώσεις από τους μαθητές του 7ου Γυμνασίου Καβάλας

Τα παιδιά μας διέπρεψαν σε αθλήματα, χορευτικά, παιχνίδια και όχι μόνο!

Συγχαρητήρια μαθητάκια!

  

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

  1. Προβολή βίντεο με θέματα σχετικά με το ρατσισμό,τη διαφορετικότητα και τον αθλητισμό
  2. Παρουσίαση της παραολυμπιονίκη της πόλης μας Αλεξάνδρας Δήμογλου
  3. Παιγνίδι σταθμών
  4. Αγώνες μπάσκετ, βόλει, ποδοσφαίρου και πινγκ-πόγκ και χορού

Παρουσίαση της Αλεξάνδρας Δήμογλου

Η Αλεξάνδρα Δήμογλου γεννήθηκε το 1981 στην Καβάλα. Ξεκίνησε τον αθλητισμό το 1991, σε ηλικία 10 χρόνων, και μετέχει σε αγώνες από το 1992. Είναι αθλήτρια στίβου, στους αγώνες δρόμου ταχύτητας και στο άλμα εις ύψος, στην κατηγορία Τ13, ατόμων με μερική απώλεια όρασης.

Η Αλεξάνδρα συμμετείχε σε πάρα πολλούς αγώνες και η συλλογή της σε μετάλλια είναι πλούσια.

Το 2005, στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Φινλανδία, κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στα 100μ και 200μ ενώ ήταν 4η στο μήκος.

Το 2006, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Άσεν, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο μήκος ενώ ήταν 4η στα 100μ και 200μ.

Το 2007, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στη Βραζιλία, κατέκτησε τρία ασημένια μετάλλια στα 100μ, 200μ, 400μ.

Στους Παραολυμπιακούς αγώνες, που έγιναν στο Πεκίνο το 2008, κατέκτησε ένα ασημένιο μετάλλιο στα 400μ και δύο χάλκινα στα 100μ και 200μ.

Στους Παραολυμπιακούς αγώνες, που έγιναν στο Λονδίνο το 2012, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ ενώ προκρίθηκε και στον τελικό των 100μ.

Το 2008 ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου την ανέδειξε αθλήτρια της χρονιάς.

Ο Δήμος Καβάλας, για την προσφορά της στον αθλητισμό, μετονόμασε το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμίτσας σε Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμίτσας “Αλεξάνδρα Δήμογλου”.

Ανήκει στον σύλλογο "Ίρις Καβάλας". Προπονήτριά της είναι η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Κατερίνα Δράκου.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του  Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Φωτογραφίες της Αλεξάνδρας Δήμογλου στο 7ο Γυμνάσιο Καβάλας, από το παιχνίδι σταθμών και τους αθλητικούς αγώνες την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

  

 

 Παιχνίδι σταθμών

Οδηγίες του παιχνιδιού

Οι σταθμοί βρίσκονται σε κάποια απόσταση ο ένας από τον άλλο περιμετρικά της αυλής του σχολείου.

Σκοπός είναι να πηγαίνουν οι ομάδες των παιδιών από τον ένα σταθμό στον άλλο σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (πχ κάθε 4-5 λεπτά), που θα ορίζεται με σφύριγμα. Όσο βρίσκονται στο σταθμό θα προσπαθούν να μαζέψουν βαθμούς λύνοντας ασκήσεις, απαντώντας σε ερωτήσεις, κάνοντας δραστηριότητες.

Οι υπεύθυνοι των σταθμών κρατάνε βαθμολογία (πχ 1η ομάδα: 15, 2η ομάδα 23 κτλ). Η ομάδα που θα μαζέψει του περισσότερους βαθμούς καλό είναι στο τέλος να βραβευτεί (με ένα χαρτί συμμετοχής για παράδειγμα).

1ος Σταθμός

Πάζλ

(Πόσα κομμάτια ένωσε η ομάδα;)

Οι παίκτες φτιάχνουν το πάζλ. Υπολογίζουμε όσα κομμάτια έχουν μπει μαζί στο κεντρικό σχέδιο (όχι διάσπαρτα ενωμένα κομμάτια). Όσα κομμάτια, τόσους βαθμούς

 

2ος Σταθμός

Κουτάλια και μπαλάκια!

(Πόσα μπαλάκια κουβάλησε η ομάδα;)

Οι παίκτες κάνουν μια σειρά ο ένας πίσω από τον άλλο. Με ένα κουταλάκι, μεταφέρουν ένα μπαλάκι από ένα σκεύος σε άλλο (τα σκεύη βρίσκονται σε απόσταση δύο μέτρων το ένα από το άλλο). Όσα μπαλάκια μεταφερθούν, τόσους βαθμούς θα βάλουμε.

ή

Οι παίκτες κάνουν μια σειρά ο ένας πίσω από τον άλλο. Ο πρώτος φοράει ένα μαύρο μαντίλι στα μάτια και οι άλλοι τον κατευθύνουν πού να πάει για να αφήσει το μπαλάκι. Σε αυτήν την εκδοχή το μπαλάκι το πιάνει ο παίκτης με το ένα χέρι μόνο (όχι με κουτάλι). Όσα μπαλάκια μεταφερθούν, τόσους βαθμούς θα βάλουμε. Έτσι γίνεται παιχνίδι συνεργασίας!

 

3ος Σταθμός

Ώρα να δημιουργήσουμε!!!

Συνεργαστείτε όλοι μαζί και φτιάξτε ένα ποίημα

χρησιμοποιώντας τις παρακάτω λέξεις:

ΣΧΟΛΕΙΟ, ΦΙΛΙΑ, ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ

 

4ος Σταθμός

Και λίγο τρέξιμο!!!

 

5ος Σταθμός

Timeforsomeκαυτές ερωτησούλες!!!

Επειδή ρωτώντας παν στην Πόλη, αρχίστε να ψάχνετε και να ρωτάτε τους καθηγητές σας και το Διευθυντή μας για να μάθετε τις λύσεις στα παρακάτω:

 

6ος Σταθμός

Σουτάκια Μπάσκετ

(Πόσα καλάθια έβαλε η ομάδα;)

Κάθε παίκτης προσπαθεί να βάλει καλάθι αφού πρώτα φωνάξει ένα σύνθημα που του δίνουμε. Όσα καλάθια μπουν, τόσους βαθμούς θα βάλουμε.

 

7ος Σταθμός

Κουίζ για παραολυμπιακούς αγώνες

 

8ος Σταθμός

Σουτάκια Ποδοσφαίρου

(Πόσα γκολ έβαλε η ομάδα;)

Κάθε παίκτης προσπαθεί να βάλει γκολ αφού πρώτα φωνάξει ένα σύνθημα που του δίνουμε. Όσα γκολ μπουν, τόσους βαθμούς θα βάλουμε. (Βεβαίως υπάρχει κι ένας φοβερός τερματοφύλακας να μπλοκάρει τα σουτ!)

 

9ος Σταθμός

Γνωμικά για τη διαφορετικότητα

Αντιστοιχίστε τις δύο στήλες για να ενώσετε τα γνωμικά:

 

10ος Σταθμός

 Πάσες Βόλεϊ

(Πόσες πάσες έδωσε η ομάδα;)

Οι παίκτες πρέπει να συνεργαστούνε, ώστε να πάρουν όσους βαθμούς μπορούν περισσότερους. Κάνουν έναν κύκλο και αρχίζουμε να πετάνε τη μπάλα του βόλεϊ ο ένας στον άλλο, λέγοντας λέξεις όπως: Αγαπώ, Σέβομαι, Χαμογελώ, Ελπίζω κτλ. Τους λέμε από την αρχή αυτές τις τέσσερις λέξεις, αλλά αυτοί λένε ότι θέλουν. Στην προσπάθεια να σκεφτούν προφανώς θα χάνουν την μπάλα πιο εύκολα!!!!

Οι πάσες να γίνονται χωρίς καθυστέρηση. Ο υπεύθυνος μετράει πόσες πάσες πιάνονται χωρίς να πέσει η μπάλα στο έδαφος. Αν πέσει, αρχίζει το μέτρημα από την αρχή. Το σκορ δεν είναι συγκεντρωτικό. Μετράνε οι περισσότερες πάσες που πιάστηκαν σε έναν από τους γύρους.  

 

 Βίντεο από τις εκδηλώσεις την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

   

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσθετες πληροφορίες