Ταυτότητα του σχολείου

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

 

Το 7ο Γυμνάσιο ιδρύθηκε το Σεπτέμβρη του 1987. Είναι το τελευταίο Γυμνάσιο που δημιουργήθηκε στην πόλη της Καβάλας, αλλά σε καμιά περίπτωση τελευταίο στη μάθηση, στη γνώση, στις δημιουργικές δραστηριότητες, στις εκδηλώσεις, στην προσφορά.

Βρίσκεται στην περιοχή του τέρματος του Βύρωνα, στους πρόποδες του λόφου, «φυτεμένο» στο μικρό δασάκι του. Στην αρχή ήταν ανέστιο και φιλοξενήθηκε για μερικά χρόνια στο 22ο Δημοτικό Σχολείο, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Στελεχώθηκε από μαθητές της ευρύτερης περιοχής, καθώς επίσης δέχτηκε και τους μαθητές του Παληού. Το 1994 απέκτησε δικό του κτίριο, απέναντι από το 22ο Δημοτικό Σχολείο, στο οποίο και μεταφέρθηκε το Σεπτέμβρη του ίδιου έτους.

Από δύο τμήματα που ήταν αρχικά, με την πάροδο του χρόνου, χάρη στη συνεχή προσπάθεια των διευθυντών, την άοκνη προσφορά, τη σωστή παιδαγωγική συμπεριφορά και την αγάπη των εκπαιδευτικών, ευτύχησε να έχει έως και δώδεκα (12) τμήματα κάποιες χρονιές. Πρώτος Διευθυντής στο 7ο Γυμνάσιο ήταν ο Δ. Μιχαηλίδης, στη συνέχεια η Μ. Εμινίδου, ο Σάββας Λαζαρίδης, ακολούθησε η Αγγελική Χριστοφόρου, ο Αντώνιος Κόντος,  ο Γεώργιος Κάτανας, η Χαριτωμένη Θεοδωράκογλου και τώρα είναι ο Παναγιώτης Κιλικιάν.

Το σχολείο συνδέθηκε, σχεδόν από την ίδρυσή του, με την UNESCO και έγινε ένα από τα χιλιάδες συνεργαζόμενα σχολεία της. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, πραγματοποιήθηκαν πλήθος εκδηλώσεων και προγραμμάτων σε τοπικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο. Επίσης, στη διάρκεια των χρόνων της λειτουργίας του, πραγματοποιήθηκαν ποικίλα προγράμματα, Πολιτιστικά, Αγωγής Υγείας και Αγωγής Σταδιοδρομίας, με την πρόθυμη συμμετοχή των μαθητών. Επιπλέον οργανώθηκε και υλοποιήθηκε ένα πρόγραμμα COMENIUS, σε συνεργασία με σχολεία από τέσσερα κράτη (Κύπρο, Γαλλία, Σουηδία, Λιθουανία).

Πάνω από όλα, όμως, εκείνο που κάνει το σχολείο μας ξεχωριστό, είναι η ζεστασιά και η αγάπη με την οποία περιβάλλει τους μαθητές του. Είναι οι συνεχείς και ακούραστες προσπάθειες των εκπαιδευτικών να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στους μικρούς μαθητές τους, αλλά και να είναι πάντα δίπλα τους αρωγοί, για να τους βοηθήσουν σε ό,τι κι αν χρειαστούν.

Το σχολείο μας δεν είναι μόνο μια κοιτίδα εκπαίδευσης και μάθησης, αλλά είναι ένα σχολείο με ανθρώπινο πρόσωπο, πάντα ανοιχτό στην κοινωνία και τις ανάγκες της.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσθετες πληροφορίες