Διδακτική Επίσκεψη της Α΄ τάξης του 7ου Γυμνασίου Καβάλας στην Παναγούδα σε πρόγραμμα του ΚΕΠΕΑ Φιλίππων

Οι μαθητές της Α’ τάξης του 7ου Γυμνασίου Καβάλας συμμετείχαν στις 16 Νοεμβρίου 2021 στο πρόγραμμα του ΚΕΠΕΑ Φιλίππων με θέμα: «Παίζω στη φύση, εξερευνώ το περιβάλλον, ανακαλύπτω το μονοπάτι» που πραγματοποιήθηκε στο δασάκι της Παναγούδας. Η μετάβαση έγινε πεζή. Εκεί υποδέχθηκε τους μαθητές ο υπεύθυνος του ΚΕΠΕΑ Φιλίππων κύριος Κελίδης Κυριάκος.

Αρχικά στο πρώτο μέρος του προγράμματος έγινε συζήτηση για τον περιβάλλοντα χώρο και τα οφέλη του για την πόλη μας. Στη συνέχεια στο χώρο του γηπέδου μπάσκετ έγιναν παιχνίδια υπό την καθοδήγηση του υπευθύνου  και τέλος χωρίστηκαν οι μαθητές σε έξι ομάδες των δέκα ατόμων. Ακολούθησε διάλειμμα.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος ακολούθησαν μία διαδρομή στο δασάκι κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές ενημερώνονταν από τον υπεύθυνο για το λιμάνι, τις καπναποθήκες, τη φύση, τα δέντρα, το σεβασμό στο περιβάλλον και τη σχέση ανθρώπων – φύσης. Ανατέθηκε στις ομάδες να προετοιμάσουν ένα θέμα σχετικό με τη φύση και όταν επέστρεψαν στο χώρο του γηπέδου, κάθε ομάδα παρουσίασε τα συμπεράσματά της.Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Οι μαθητές επέστρεψαν στο χώρο του σχολείου αναζωογονημένα αλλά και ενημερωμένα από την επαφή τους με τη φύση και την εξαιρετική ενημέρωση του υπευθύνου του ΚΕΠΕΑ.