Γιορτή 25ης Μαρτίου

Γιορτή 25ης Μαρτίου

Το σχολείο μας γιόρτασε και φέτος την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου οργανώντας τιμητικές εκδηλώσεις στις οποίες πήραν μέρος πολλοί μαθητές και μαθήτριες.  Τα παιδιά διάβασαν σύντομα κείμενα που περιέγραφαν τον αγώνα των Ελλήνων για απέλευθέρωση από τους Τούρκους, δίνοντας έμφαση σε 3 σπουδαίες προσωπικότητες της επανάστασης του ’21: τον Ρήγα Φεραίο, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τον Αλέξανδρο Υψηλάντη. Η χορωδία του σχολείου τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια και βυζαντινούς ύμνους, ενώ στην γιορτή συμμετείχε με χορευτικά και η ομάδα παραδοσιακών χορών του σχολείου.

Παράλληλα με την γιορτή διοργανώθηκε διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα τους ήρωες και τις ηρωίδες της Ελληνικής Επανάστασης. Το διαγωνισμό διοργάνωσαν η καθηγήτρια τεχνολογίας κ. Μανθάκη Χρύσα και η κ. Κουκμά Έφη καθηγήτρια Καλλιτεχνικών του σχολείου μας.

Την επιμέλεια και οργάνωση της γιορτής είχε η  καθηγήτρια κ. Τσακιρίδου Χρύσα ενώ την χορωδία επιμελήθηκε η κ. Καραβίτη Μπέσυ και τους παραδοσιακούς χορούς ο κ. Παπαγεωργίου Γιάννης. Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν στις επετειακές εκδηλώσεις.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση: